Namuose

Kompromisas iš Nicos

2016 balandžio 22

Kai virtuvė – tik kompromisas po kompromiso tarp pono Absoliuto „daug ir sočiai“ ir Ponios nuosaikiosios „o gal ko lengvo?“, tai Nicos salotos – dar vienas labai vykęs išsigelbėjimas. Jau rašiau apie tokį vieną – Cezario mišrainę, o šis variantas tinka, jei norisi žuvies, o ne paukštienos.

Šitokios salotos dar išsigelbėjimas ir tuomet, kai norisi greitai, o ne valandos kelioms lėkštėms su karštu, garnyru ir dar salotytėm.

Viskas labai greitai, ir jau taip skaniai! Ir be jokių sąžinės priekaištų dėl „ir vėl persivalgiau“ – čia beveik vien tik daržovės (jei nesugalvosi pusę lėkštės skirti aliejuje keptoms bulvėms).

DSC_0971

Beje, jei ragavai kitokią Nicos salotų versiją ir pasakysi – čia visai ne Nicos. Tai savo namų darbus padariau: išnaršiau visą internetą ir radau tiek, kad Nicos salotos – lengviausiai pasiduodančios fantazijai.

Svarbiausia, kad į jas nepamirštum tuno (geriausia, žinoma, šviežio tuno kepsnio. Tik jo kokybiško ir ne už kosminius eurus – labai sunkiai), šiek tiek konservuotų ančiuvių, alyvuogių ir šparaginių pupelių. O šalia – kad ir visa galybė sezoninių daržovių. Čia vienintelis tabu – salotų lapai Nicai netinka.

Šis variantas – turbūt gausiausias (vyriškiems poreikiams adaptuotas), koks tik įmanomas. O ir šiaip, kam tos taisyklės, pasiduok fantazijai:)

DSC_1003

Mano sukombinuotam variantui reikės:

  • Konservuoto tuno
  • Virto kiaušinio
  • Konservuotų ančiuvių
  • Alyvuogių
  • Slyvinių pomidorų
  • Bulvių skiltelių (apviriau ir pakepiau orkaitėje, apšlakščius aliejumi)
  • Šparaginių pupelių
  • Ridikėlių
  • Paprikos
  • Agurko

Dėliok po kiek ir kaip nori. Vyriįka ir moteriška kompozicija greičiausiais skirsis. Ir nesėsk prie stalo be padažo, paprastas alyvuogių aliejus čia – ir pusės Nicos nebėra. Šioms salotoms užpilas būtinai su česnaku ir garstyčiomis.

DSC_0990

Arba štai toks:

  • 1 š. alyvuogių aliejaus
  • 2 š. citrinos sulčių
  • 1 š. majonezo
  • 1. a.š. garstyčių
  • Skiltelės česnako
  • 2 juostelių konservuotų ančiuvių
  • Grūstų pipirų
  • 2 š. vandens

Viską į smulkintuvą ir ant stalo!

Skanaus! Jums abiems:)

DSC_0968

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply